Τετάρτη

Albert Nobbs


To Albert Nobbs είναι ιρλανδική δραματική ταινία, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία του Ροντρίγκο Γκαρσία. Πρωταγωνιστεί η Γκλεν Κλόουζ, η οποία έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Τζον Μπάνβιλ. Συμμετέχουν οι Μία Γουασικόφσκα, Άρον Τζόνσον και Τζάνετ ΜακΤίρ. Το σενάριο βασίζεται στη μικρή ιστορία "The Singular Life of Albert Nobbs" του Ιρλανδού νοβελίστα Τζορτζ Μουρ.

Μια γυναίκα υποδύεται τον άντρα ώστε να δουλέψει και να επιβιώσει στην Ιρλανδία του 1910. Αρκετά χρόνια μετά, θα βρεθεί παγιδευμένη σε μια φυλακή, την οποία η ίδια έφτιαξε.

Η ταινία έλαβε μικτά σχόλια από τους κριτικούς αλλά επαινέθηκε η ερμηνεία της Κλόουζ, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Screen Actors Guild Award και Χρυσή Σφαίρα α' γυναικείου ρόλου.Η Γκλέν Κλόουζ είχε υποδυθεί τον ίδιο ρόλο πριν πολλά χρόνια στο θέατρο.


Λεπτομέρειες πλοκής :Στην Ιρλανδία του 19ου αιώνα, μια γυναίκα παριστάνει τον άνδρα, με το όνομα Άλμπερτ Νομπς, για να μπορέσει να εργαστεί ως μπάτλερ σε ένα ξενοδοχείο του Δουβλίνου για αριστοκράτες. Διατηρώντας την πραγματική της ταυτότητα για πάνω από δύο δεκαετίες, ο Άλμπερτ ξαφνικά βρίσκει την αφοσίωσή της στο ρόλο να προκαλείται από την απρόσμενη άφιξη ενός ζωγράφου, ο οποίος αποδεικνύεται να καταλαβαίνει τον Άλμπερτ, καλύτερα από όσο αυτός μπορούσε να φανταστεί. Εν τω μεταξύ, ο Άλμπερτ προσπαθεί να βοηθήσει την όμορφη καμαριέρα Έλεν, όταν αυτή θα έρθει κοντά με έναν γοητευτικό αλλά και σκληρό πολυτεχνίτη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας



Ξ.