Πέμπτη

ΕΡΩΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (THE VOW)


Σκηνοθεσία : ΜΑΙΚΛ ΣΟΥΚΣΙ
Σενάριο : ΑΜΠΙ ΚΟΝ, ΜΑΡΚ ΣΙΛΒΕΡΣΤΑΙΝ, ΤΖΕΙΣΟΝ ΚΑΤΙΜΣ
Ηθοποιοί : ΣΚΟΤ ΣΠΙΝΤΜΑΝ , ΤΖΕΣΙΚΑ ΛΑΝΓΚ , ΡΕΙΤΣΕΛ ΜΑΚ ΑΝΤΑΜΣ , ΤΣΑΝΙΝΓΚ ΤΑΤΟΥΜ , ΣΑΜ ΝΙΛ
Διάρκεια : 106 λεπτά
Πρεμιέρα : Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012
Χρονολογία παραγωγής : 2012
Είδος ταινίας : ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ



Υπόθεση : Η Πέιτζ (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ) και ο Λίο (Τσάνινγκ Τάτουμ) είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα στο Σικάγο. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όμως, η Πέιτζ χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής: όταν συνέρχεται από το κώμα, δεν αναγνωρίζει καθόλου τον άντρα της. Η Πέιτζ σκέφτεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τότε που ήταν φοιτήτρια νομικής, πριν από πέντε χρόνια, προτού γνωρίσει τον Λίο και αποφασίσει να γίνει καλλιτέχνης. Και, το κυριότερο, δεν αναγνωρίζει καθόλου την τωρινή της ζωή. Δεν καταλαβαίνει γιατί έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της ούτε γιατί εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη δικηγορική καριέρα, της λείπει η συντηρητική της γκαρνταρόμπα, κι επίσης πιστεύει ότι είναι ακόμα αρραβωνιασμένη με το γοητευτικό επιχειρηματία Τζέρεμι - ο οποίος τη διεκδικεί. Ο Λίο παρ' όλα αυτά δεν θα το βάλει εύκολα κάτω: θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει ξανά την καρδιά της Πέιτζ, σα να γνωρίζονταν από την αρχή.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΩΤΑ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

Για πολλά χρόνια, ο Πρόεδρος της Spyglass Entertainment Ρότζερ Μπέρνμπαουμ αναρωτιόταν αν υπήρχε κάποια ερωτική ιστορία που δεν είχε ειπωθεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Μέχρι που διάβασε στην εφημερίδα για την πραγματική ιστορία του Κιμ και της Κρίκιτ Κάρπεντερ από το Νιου Μέξικο: «διάβασα για ένα ζευγάρι όπου η γυναίκα έχασε τελείως τη μνήμη της για τον άντρα της μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα» θυμάται ο παραγωγός, που αυτόματα εμπνεύστηκε από το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό. Η ιστορία των Κάρπεντερ, που έγινε μάλιστα και βιβλίο το 2000, θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα πολλά υποσχόμενο σενάριο. Ο παραγωγός Τζόναθαν Γκλίκμαν εξηγεί: «είναι μια πραγματικά πρωτότυπη ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που μιλάει σε όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως, γιατί πραγματεύεται την ανάγκη να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές αν θέλεις να κρατήσεις μία σχέση ζωντανή. Είναι από τη φύση της πολύ συγκινητική, αλλά εμείς δεν θέλαμε να πέσουμε στην παγίδα του μελοδράματος. Στόχος μας ήταν να την ανεβάσουμε στο επίπεδο των κλασικών ιστοριών αγάπης όπως ‘Τα Καλύτερά μας Χρόνια’ και ‘Love Story’. Σκεφτήκαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες σχέσεις, με γονείς, αδέρφια και φίλους, αλλά και μία δόση χιούμορ για να μην είναι φαίνεται ότι παίρνουμε τον εαυτό μας πάρα πολύ στα σοβαρά».

Για να αποτυπωθούν όλα αυτά στο χαρτί χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη δεκαετία: μετά από αρκετές προσπάθειες σεναριογράφων, οι παραγωγοί παρέλαβαν τελικά μία εκδοχή που ικανοποιούσε τις απαιτήσεις τους. Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος σκηνοθέτης – κάτι που τελικά αποδείχθηκε μάλλον εύκολο. «Όταν συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Μάικλ Σούκσι μας κέρδισε κατευθείαν. Είχε εντοπίσει διάφορα στοιχεία μέσα στην ιστορία που κανείς από εμάς δεν είχε σκεφτεί» θυμάται ο Γκλίκμαν. «Αυτό που με άγγιξε περισσότερο όταν διάβασα το σενάριο ήταν ότι περιέγραφε κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς. Συνήθως όταν αναφερόμαστε στην απώλεια μνήμης έχει να κάνει με το Αλτσχάιμερ και τη μεγάλη ηλικία, ενώ μέσα από αυτή την ιστορία μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε με το πρόβλημα» λέει ο Σούκσι.


Δείτε το τρέιλερ 





Πηγή : villagecinemas.gr